Energietransitie

De overgang naar duurzame energie vormt een immense uitdaging voor Nederland. Grondverzetbedrijf Visscher is er trots op om een ondersteunende partner te mogen zijn in deze energietransitie! Dat doen we voor diverse netbeheerders en aannemers met de inzet van het modernste, duurzame materieel. Ook voor particuliere organisaties die op eigen terrein de capaciteit van hun ondergrondse energienetwerk willen uitbreiden is Visscher de aangewezen partij.

Aanleggen van kabeltracés

Bij Visscher nemen wij de uitvoerende rol op ons, waarbij wij met precisie en vakmanschap kabeltracés realiseren. Deze vormen de ruggengraat van een duurzaam en toekomstgericht energienetwerk. Deze vaak kilometerslange kabelroutes verbinden bijvoorbeeld windparken en zonneweides met het energienet. Ze voeren door landen en dorpen, ze duiken onder wegen en waterlopen of kronkelen zich door stedelijke gebieden.

Om schade aan de bekabeling te voorkomen is nauwkeurig werken een absolute vereiste en verder kent elk kabeltraject weer zijn eigen unieke uitdagingen. Denk aan strenge veiligheidseisen bij het koppelen van de leidingen in de buurt van hoogspanningsstations, emissievrij werken in stedelijke gebied of veel kilometers kunnen maken met de inzet van innovatieve machines. Door eerst te denken en dan te doen kan Visscher elk project tijdig, veilig en naar tevredenheid afronden.

Uitbreiding van verdeel- en onderstations

Visscher vormt een belangrijke schakel bij de uitbreiding van verdeel- en onderstations. Het vergroten van de capaciteit hiervan is voor netbeheerders cruciaal om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame energie. Daar komt veel grondwerk bij kijken. Visscher is daarom een vaste partner voor diverse netbeheerders als specialist op het gebied van grondwerk onder hoogspanning. Bij de uitbreiding van deze hoogspanningsstations staan wij klaar om te helpen. We graven sleuven voor kabels, verharden en egaliseren de bodem voor de bouw van bijvoorbeeld transformatorgebouwen en verzorgen tot slot de bestrating van het terrein.

Grondwerk bij onderhoud en beheer energienet

Tot slot ondersteunt Visscher netbeheerders op het gebied van onderhoud van en beheer van het bestaande energienet. Ook bieden we assistentie bij het aansluiten van duurzame (particuliere) energieleveranciers op het elektriciteitsnet. Zo ondersteunen onze kabelteams netbeheerders bij het snel aansluiten van bedrijven en woningen met zonnepanelen of windmolens op het energienet.

Veilig en duurzaam

Om dit specialistische werk te kunnen doen beschikt Visscher over echte vakmensen. Zij zijn allen gecertificeerd om te werken volgens de strikte veiligheidsvoorschriften die gelden in een omgeving van hoogspanning. Veiligheid is voor ons niet alleen een vereiste, maar een prioriteit die we elke dag waarborgen.
Verder heeft ons bedrijf fors geïnvesteerd in een modern machinepark waarmee we veilig en milieuvriendelijk kunnen werken aan de energietransitie. Zo verminderen we onze ecologische voetafdruk en benadrukken we onze toewijding aan een groenere toekomst.

Samen leggen we het fundament

Bent u benieuwd hoe Visscher kan helpen bij uw investering in een duurzamere energievoorziening? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe we samen het fundament kunnen leggen voor een succesvolle energietransitie. Bel of app ons of maak gebruik van het contactformulier.

Bel ons

WhatsApp ons