Duurzaam grondwerk

Grondverzetbedrijf Visscher investeert bewust in een eerlijke en duurzame wereld. Met de vernieuwing en vergroening van ons materieel kunnen we onze milieubelasting de komende jaren drastisch verlagen. Visscher is een vertrouwde partner voor netbeheerders die voor de uitdaging staan om de energietransitie in Nederland te realiseren. Reden te meer om zelf het goede voorbeeld te geven en ons duurzaamste beentje voor te zetten.

Duurzaam grondwerk

Visscher investeert bewust in een eerlijke en duurzame wereld. Met de vernieuwing en vergroening van ons materieel kunnen we onze milieubelasting de komende jaren drastisch verlagen. Visscher is een vertrouwde partner voor netbeheerders die voor de uitdaging staan om de energietransitie in Nederland te realiseren. Reden te meer om zelf het goede voorbeeld te geven en ons duurzaamste beentje voor te zetten.

Onze milieuprestaties

Onze prestaties op het gebied van verduurzaming houden we scherp in de gaten. Daarom meet Visscher de CO2-uitstoot en brengen we onze CO2-footprint in kaart. Natuurlijk proberen we steeds een treetje hoger te komen op de duurzaamheidsladder. Momenteel staat Visscher op trede 3 van de duurzaamheidsladder. Om onze groei als bedrijf te faciliteren en onze milieuprestaties verder te verbeteren willen we binnenkort een extra loods bouwen, met honderden zonnepanelen.

Duurzaam materieel

Als grondverzetbedrijf heeft Visscher de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de aanschaf van duurzaam materieel. Zo beschikken we inmiddels over enkele elektrische minikranen, auto’s en een E-PTO semi-elektrische vrachtwagen. Daarnaast zetten we duurzaam klein materieel in, zoals elektrische trilplaten en stampers. We verwarmen zelfs onze bouwketen duurzaam door middel van powerpacks.

Driver Mark

“Onze nieuwe vrachtwagen is semi elektrisch. Als je de motor uitzet kun je dankzij de E-PTO gewoon de kraan bedienen en kiepen. Dit gebeurt lekker rustig en stil en verbruikt geen brandstof. Daarmee is deze wagen heel zuinig. Het rijdt als een zonnetje, echt geweldig!”