‘Woonrijp’ maken van onderstation Kropswolde

Ook in het Groningse dorp Kropswolde (Gemeente Midden-Groningen) werkt Enexis Netbeheer aan het versterken van de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk. Transformatoren zijn er verzwaard en er is een nieuwe middenspanning installatie toegevoegd. Nu deze werkzaamheden zijn afgerond, maakt Visscher BV het onderstation ‘woonrijp’.

Direct voor Enexis, maak vaak ook vanuit onderaanneming, verzorgt Visscher regelmatig het grondwerk en de bestrating van onderstations. Het is zeer specialistisch werk dat hoge eisen stelt aan veilig werken. Er wordt immers letterlijk gewerkt onder hoogspanning. Visscher BV heeft op dit terrein veel ervaring en voldoet aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen.

Van Hoek Bouw

In Kropswolde voert Visscher het werk uit voor Van Hoek Bouw BV. Van Hoek Bouw is zeer gespecialiseerd in betonconstructies, betonfundaties en aarding voor hoogspanningsstations en masten.

Werkzaamheden

Alle aanwezige bestrating worden gerooid en vervolgens herbestraat. Tevens brengt Visscher BV opnieuw beplanting aan. Terreinen die in de bouwfase zijn benut voor opslag worden weer netjes geëgaliseerd en vervolgens ingezaaid. Volgens de planning ligt het station er eind juli weer spik en span bij.

Projectspecificatie

  • Opdracht:            Woonrijp maken onderstation Enexis
  • Werkgebied:        Kropswolde
  • Opdrachtgever:   Hoek Bouw BV
  • Realisatie:           juni/juli 2021