Visscher klaart spoedklus onder hoogspanning

Recent heeft Visscher BV bewezen supersnel te kunnen schakelen om een klant van dienst te zijn. Twee weken na het verlenen van de opdracht kon 2.000 vierkante meter verhard terrein aan de Ramsweg in Ens worden opgeleverd aan Van Hoek Bouw.

Aan de Ramsweg staat een hoogspanningsstation van Tennet. Dit is een van de vele stations in Nederland die moeten worden aangepast en uitgebreid om de capaciteit van de energievoorziening te vergroten. Als specialist in betonconstructies, betonfundaties en aarding voor hoogspanningsstations en masten is het Zwolse bouwbedrijf Van Hoek Bouw bij de bouwactiviteiten betrokken. Van Hoek Bouw vroeg ons of we op heel korte termijn in staat waren een terrein te verharden als opslagplaats voor bouwketen, kabels, leidingen en parkeerplaatsen. Samen met onze partners is onze planningsafdeling meteen aan de slag gegaan. Binnen enkele dagen wisten zij onder hoogspanning het hele project te organiseren en was alles geregeld. Enkele dagen na akkoord op de offerte begonnen we met de werkzaamheden.

Goede contacten
Voor het verharden van het grasland waren ruim 80 vrachtwagenladingen nodig. Stoter uit IJsselmuiden leverde 37 ladingen puin en Zwaagstra Beton Hoogeveen leverde 400 betonplaten. Zo snel leveren lukt alleen als je heel goede contacten onderhoudt met externe leveranciers. Intern moest onze eigen planningsafdeling snel schakelen om medewerkers en machines die elders werden ingezet vrij te maken voor deze spoedklus. Maar het is allemaal gelukt. Precies 14 dagen nadat we de opdracht binnenhaalden kon het verharde terrein worden opgeleverd.

Projectspecificatie

Opdracht:             aanleg opslagterrein
Werkgebied:        Ramsweg, Ens
Omvang:              2.000 m²
Opdrachtgever:  Van Hoek Bouw
Realisatie:            november 2023