Visscher en Kok Verhuur boksen het voor elkaar

Het is natuurlijk ontzettend gaaf om als ondernemer je eigen bedrijfspand te bouwen. Je houdt overal rekening mee, maar onaangename verrassingen kunnen zich al manifesteren als de eerste schop de grond in gaat. Laat je daarom goed adviseren over de bodemgesteldheid als je een grondverzetbedrijf gaat inhuren. Albert Kok deed dat voor de nieuwe nevenvestiging van Kok Verhuur in Hattemerbroek.

Samen met Gerjan Visscher van Visscher BV bokste Albert het voor elkaar. Direct zichtbaar langs de A28 nabij Zwolle staan de hoogwerkers van Kok Verhuur opvallend langs het nieuwe, trots glimmende, gebouw op bedrijventerrein H2O. Gerjan komt even langs voor een 1 op 1, want beide ondernemers kennen elkaar al jarenlang via BNI de Kamper Steur. Onderwerp van gesprek is de hoogte van het perceel. “Je ziet het bijna niet, maar vanwege de afwatering ligt het pand wel veertig centimeter boven het maaiveld”, zegt Gerjan. “Achteraf beschouwd misschien net ietsje hoger dan echt nodig, maar je kunt maar beter op zeker spelen. Want wat je ook adviseert, hoeveel ervaring je ook hebt, zekerheid heb je nooit met de bodem.”

Albert is er hoe dan ook blij mee. “De korte lijnen, dat je gewoon kunt doorlopen bij de vestiging in Mastenbroek, dat je niet hoeft te melden bij de receptie, dat is natuurlijk erg prettig. Maar wat ik vooral waardeer is dat Visscher BV altijd met ons meedacht. Zo hebben we grond die vrijkwam bij het uitgraven voor de funderingen elders op het terrein weer hergebruikt. Daar zou ik zelf nooit aan gedacht hebben, maar het scheelt wel behoorlijk in de portemonnee.”

Projectspecificatie

Opdracht:                          Grondwerk nieuwbouw Kok Verhuur

Omvang:                           35.147 vierkante meter en 2500 vierkante meter parkeerterrein

Plaats:                               Hattemerbroek

Opdrachtgever:                 Kok Verhuur

Realisatie:                         begin 2019 tot voorjaar 2020

 

Werkzaamheden:

– Zoden afschuiven,

– oppervlak ontgraven tot vaste zandlaag,

– grond afvoeren, nieuwe zandlaag aanbrengen

– Na storting funderingen zand bijstorten,

– hemelafvoer aanleggen en aansluiten,

– straatkolken plaatsen,

– onderbaan klaarmaken (zand, egaliseren) voor stratenmaker