Verharden met ECO Filler bij spoedklus Marknesse

Visscher B.V. heeft een opdracht aangenomen voor het uitvoeren van een spoedklus in Marknesse. De firma Hulleman heeft daar een terrein dat per 1 januari verhuurd wordt aan Liander voor de opslag van kabelhaspels. Onze vertrouwde zakenrelatie Van Dalfsen Genemuiden heeft ons opdracht gegeven het grondwerk uit te voeren.

Het terrein van 16.000 vierkante meter moet worden bestraat. Als voorbereiding dient eerst de bovenste 30 centimeter grond te worden afgegraven. Dit is 9.000 kuub en die voeren we ook af. Vervolgens leggen we drainage aan waarna we de onderlaag weer kunnen opbouwen.

Toppunt van recycling
Als eerste brengen we geotextiel aan, een soort tapijt dat drukverdelend is. Hierop leggen we een laag ECO Filler van 25 centimeter aan. Dit is een mooi verharding product waar we nu voor het eerst mee werken. Grondstof voor ECO Filler is oud teerhoudend asfalt dat thermisch wordt gereinigd. Het  mag worden toegepast als categorie 1 bouwsteen. Milieutechnisch geldt het als gebroken puin en het is een toppunt van recycling.

De ECO Filler wordt geprofileerd middels een shovel met GPS en laser voor de afwerking op de centimeter. Aansluitend wordt een laag zand van 10 cm zand aangebracht. Ook dit wordt nauwkeurig geprofileerd, zodat aansluitend het terrein met klinkers kan worden bestraat.

Projectspecificatie

Opdracht:             grondwerk als voorbereiding op bestrating
Werkgebied:         Marknesse
Omvang:              16.000 vierkante meter
Opdrachtgever:    Van Dalfsen Genemuiden
Realisatie:            eind december 2022