Opnieuw flinke klus bij MBI De Steenmeesters

MBI in Kampen breidt opnieuw uit. Aannemersbedrijf v.d. Heijkant uit Biddinghuizen bouwt voor dit bedrijf een hal van 3.600 vierkante meter en Visscher BV is ingeschakeld voor het uitvoeren van grond- en straatwerk inclusief riolering.

Vertrouwen

Een vorige productiehal werd in 2021 gebouwd door v.d. Heijkant. Dat Visscher opnieuw de opdracht voor het grondwerk heeft gekregen bevestigt de kwaliteit van het grondverzetbedrijf.

De eerste klus betrof het verwijderen van een 25 meter hoge lichtmast op het terrein van MBI De Steenmeesters. Daarna is 4.500 vierkante meter klinkers gerooid en afgevoerd. Een andere onderaannemer heeft vervolgens de fundering aangelegd. Het gaat dan om circa 200 motelschroefpalen voor fundering van de hal en zo’n 900 HSP-palen. Dit laatste type, veel kleinere heipalen kan veel sneller in de bodem worden geslagen en wordt gebruikt als ondersteuning van de vloeren.

Vervolgens kan Visscher weer aan de slag met de aanleg van nieuw riool- en mantelbuizen ten behoeve van kabel- en leidingdoorvoer. Hierna wordt een afwerklaag aangebracht, een stuk vangrail geplaatst evenals aanrijdbeveiliging. En tot slot volgt nog zo’n 500 vierkante meter straatwerk.

Projectspecificatie

Opdracht:                  grond-, straat- en rioolwerk t.b.v. nieuwe productiehal MBI

Werkgebied:             MBI Kampen

Omvang:                  4.500 m²

Opdrachtgever:        Aannemersbedrijf v.d. Heijkant

Realisatie:                Augustus 2023