Graafmachines starten grondwerk tweede supermarkt Stationskwartier Kampen

De eerste hap zand ging eind augustus de grond uit, voor de bouw van een tweede supermarkt nabij NS-station Kampen Zuid. Bij het ochtendgloren startte Visscher BV het graafwerk om de ondergrond bouwklaar te maken. In sneltreinvaart gaven de graafmachines vorm aan de omvang van het project.

Ontwikkelaar BUN, die al de Albert Heijn in het Stationskwartier realiseerde, bouwt nu een Lidl. Ook hier zullen boven de supermarkt (1750 m² oppervlakte) appartementen (26) komen. Löwik Bouw uit Almelo is ingeschakeld als aannemer en in opdracht van Löwik verzorgt Visscher nu het grondwerk.

Werkzaamheden

Het betreft in de eerste plaats de aanleg van bouwplaatsverharding en het uitvoeren van het bouwkundig grondwerk. We voeren 4.000 kuub grond af om onder de winkel een 80 cm vrije (kruip)ruimte te kunnen realiseren voor leidingaanleg. Onder de bouwput leggen we een  drainagesysteem aan om grondwater af te voeren. Hiertoe leveren én leggen we drainagebuizen die aangesloten worden op een gemeentelijke hemelwaterafvoer. Verder verzorgt Visscher BV de complete riolering van het gebouw.

Projectspecificatie

Opdracht:          Grondwerk, drainage en riolering voor supermarkt BUN Projectontwikkeling

Werkgebied:     Stationskwartier Kampen

Omvang:           2.000 m²

Opdrachtgever: Löwik Bouw

Realisatie:         augustus 2021 tot augustus 2022