Graaf- en grondwerk particuliere bouwkavels Almere Oosterwold

Tussen Almere en Zeewolde bouwen nieuwe kavelbezitters hun droomwoning. Met elkaar gaan ze ook over de aanleg en het beheer van wegen, paden, groen, water en de openbare ruimte. Visscher BV is maar wat druk om hen te helpen.

Omschrijving

In twee jaar tijd is in de nieuwbouwwijk Oosterwold al zo’n 40 hectare bouwkavels uitgegeven aan particulieren. Het gaat om oppervlakten variërend van zo’n 1.500 tot 25.000 vierkante meter. Behalve een aantal spelregels zijn er geen beperkingen. Samen met toekomstige buren geven bewoners vorm aan een groene en duurzame leefomgeving. De gemeente Almere realiseert hier, naar eigen zeggen, een bijzondere stukje ‘doe-het-zelf’-gebiedsontwikkeling. Dus waar een gemeente normaal zorgt dat een kavel bouwklaar wordt opgeleverd, moeten de nieuwe bewoners nu alles zelf doen: afvalwater op eigen terrein verwerken, een eigen weg aanleggen, dat soort zaken. En slechts een minimaal percentage van het kavel mag verharding zijn, de rest van het kavel moet de neerslag weer toevoegen aan de bodem. Veel mensen graven daarom een sloot eromheen, of een vijverpartij. Visscher adviseert en springt bij met machines en personeel: ‘op alle terreinen’.

Bijzonderheden

Bewoners vinden het leuk om de handen uit de mouwen te steken. Toch weten velen niet wat hen allemaal te wachten staat. Daarom staat Visscher BV, als grondverzetbedrijf in Almere, hen bij met onder andere het ontgraven van bouwputten voor woningen, de aanleg van paardenbakken, sloten, rioleringen, drainage en toegangswegen. Ook verrichten we diverse hijswerkzaamheden tijdens de bouw van de woningen. “Het mooie van dit project is het directe contact met de nieuwe bewoners zelf,” zegt uitvoerder Peter Paul Frans van Visscher BV. “Het zijn geen professionele bouwers. Ik merk al snel dat ze zich ook echt geholpen voelen. Het levert ons veel voldoening en waardering op, een goed gevoel.”

Projectspecificatie

Opdracht:                           Graaf- en grondwerk diverse particuliere bouwkavels Oosterwold:

Opdrachtgever:                   tientallen individuele bewoners, vve’s en aannemers

Omvang:                             tientallen percelen

Plaats:                                 Almere

Looptijd:                              2018 – oktober 2028

Werkzaamheden, o.a.:

– Ontgraven van bouwputten voor woningen

– Aanleggen van een paardenbak

– Aanleggen riolering en drainage systemen

– Graven sloten en waterbergingen

– Aanleggen van toegangswegen met diverse verhardingen (puin/asfalt)

– hijswerkzaamheden die we met onze roterende verreiker uitvoeren