Bouwrijp maken perceel Flamco Groep

De Flamco Groep, een bekende, internationaal opererende specialist op het gebied van verwarming, ventilatie en air conditioning, krijgt een vestiging in Almere. Visscher BV maakt het perceel op bedrijventerrein ‘ Stichtsekant’ rijp voor de bouw van het nieuwe bedrijfspand.

Werkzaamheden

Op een terrein van 5 hectare komt een bedrijfspand van ruim 30.000 vierkante meter. Om het gebouw heen komen straatwerk en parkeerplaatsen. Visscher BV maakt het braakliggende terrein bouwrijp, in opdracht van Logimac Logistic Grundbesitz. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het op hoogte brengen van de ondergrond van de hal met asfaltgranulaat. De parkeerplaatsen worden op hoogte gebracht met menggranulaat, geleverd door Stoter Kampen. Tevens graaft Visscher BV een laadkuil voor de vrachtwagen uit, waar asfaltgranulaat in komt. De aannemer zal daar uiteindelijk beton storten. Als het terrein op de juiste hoogte is gebracht, start aannemer Aan de Stegge met de bouw.

Bijzonderheden

Qua planning is deze opdracht een bijzondere uitdaging geworden. Dat is een gevolg van het korte tijdsbestek in combinatie met de natte omstandigheden tijdens de storm- en regenachtige winter van 2020. Aangezien de ondergrond niet meer toegankelijk was voor trekkers en kiepers, is gebruik gemaakt van bulldozers. Deze bewegen zich gemakkelijker over de natte ondergrond.

Projectspecificatie

Opdracht: bouwrijp maken perceel Flamco Groep

Omvang: 31.000 m2 bedrijfshal op een perceel van 5 hectare

Plaats: Almere

Opdrachtgever: Logimac Logistic Grundbesitz Amsterdam

Realisatie: januari- februari 2020