Over ons

Visscher BV kan bogen op een rijke kennis en ervaring in de grond-, weg- en waterbouw. We hebben vestigingen in Almere en in de eeuwenoude polder Mastenbroek tussen Zwolle en Kampen in Overijssel. Van hieruit is Visscher BV betrokken bij grote én kleine projecten, voornamelijk in centraal- en noordoost-Nederland. 

Grondverzetbedrijf Visscher BV vierde op 30 december 2021 het 100-jarig bestaan. De afgelopen eeuw zijn we uitgegroeid tot een moderne, betrouwbare en innovatieve onderneming. We investeren gericht in technologie, medewerkers, duurzaamheid en veiligheid. Zo kunnen we blijvend die betrouwbare partner zijn waar onze opdrachtgevers en collega-bedrijven altijd op kunnen terugvallen. We koesteren de sterke band die we met hen hebben. 

Basis

Nuchterheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid vormen voor ons al jarenlang de onmisbare basis van een stevig partnerschap met onze opdrachtgevers. Zo is dit familiebedrijf in honderd jaar ondernemerschap uitgegroeid tot een gewaardeerde speler in de wereld van grondverzet en civiele techniek. De werkzaamheden worden veelal uitgevoerd op basis van onderaanneming, maar ook de verhuur van machines (altijd met machinist) is nog een belangrijke tak binnen Visscher BV.

Zekerheid

Een hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Ook dat vinden we belangrijk. Daarom beschikt Visscher BV over een uitgebreid machinepark dat we met eigen transportmiddelen verplaatsen. Zo kunnen we vrijwel alle werkzaamheden zelfstandig en in eigen beheer uitvoeren. Bij werk dat we niet in eigen beheer uitvoeren, zoals bestuurbare boringen en bronneringswerken, schakelen we veelal vaste partners in. Het levert ons en onze klanten zekerheid op, en tevredenheid over weer een geslaagd project.

Duurzaam en veilig

Visscher wil de komende jaren een vertrouwde partner zijn bij de investeringen die bedrijven als Enexis en Tennet overal in het land doen om de energietransitie in Nederland te realiseren. Ons bedrijf werkt veel voor bedrijven in de energiesector, vaak letterlijk 'onder hoogspanning'. Dit betekent dat niet alleen geïnvesteerd moet worden in kennis en knowhow maar ook in duurzaam materieel en veiligheid. Zo beschikken we inmiddels over twee elektrische minikranen. Daarnaast onderscheidt Visscher zich in de branche met het behalen van trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL). Dit is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en handelen in bedrijven te meten. SCL komt bovenop de VCA**-certificering waarover Visscher BV reeds beschikt. Het verschil zit hem in de manier waarop medewerkers dagelijks bewust met veiligheid omgaan. Hoe ze elkaar actief bevragen daarover, op elke nieuwe werkplek weer. SCL-gecertificeerde bedrijven doen voortdurend hun best om zo hoog mogelijk te scoren op deze veiligheidsladder.

100 jaar Visscher BV

Bij de viering van ons 100-jarig bestaan, hebben we samen met onze tientallen medewerkers feestelijk teruggekeken op de jaren die achter ons liggen. Maar we keken ook vooruit. Er was veel aandacht voor de thema's van de toekomst: duurzaamheid en veiligheid. Hieronder vindt u een prachtig beeldverslag van de (online) bijeenkomst.