Visscher scoort op personeelstevredenheid

Hoeveel sterren geef jij het bedrijf waar je werkt? Die vraag kregen de medewerkers van Grondverzetbedrijf Visscher onlangs voorgeschoteld in hun Personeels Tevredenheid Onderzoek (PTO). Het leverde een mooie 8,3 op. “Een hoge uitkomst, om trots op te zijn,” weet onderzoekster Linda Mennen. De directie van Visscher is enorm tevreden met dit resultaat.

Wat zou je veranderen als je een dag op de stoel van de directie zou mogen zitten? Het leidde tot nuttige aandachspunten, zoals een automaat en cruise control op de caddy’s en een facelift van de kantine. Maar opvallend genoeg gaven de medewerkers vooral aan al het goede te willen behouden. De lage drempel naar de directie, die je als medewerkers bij het ochtendgloren steevast begroet in de kantine, werd zeer gewaardeerd. Maar ook de goede interne communicatie en het feit dat je wordt gezien als medewerker.

Met het PTO meet Visscher de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers. Het is onderdeel van het Arbobeleid gericht op het beperken van psychosociale arbeidsbelasting. De  anonieme enquête biedt Visscher inzicht in de meningen en ervaringen van werknemers op diverse gebieden, zoals werkplezier, werkomstandigheden, communicatie, leiderschap en ontwikkelingsmogelijkheden. “Een PTO kan een goede basis zijn voor open en constructieve gesprekken tussen management en medewerkers, wat helpt bij een cultuur van transparantie en wederzijds respect”, zegt Mennen. “Bij Visscher was er al sprake van een open dialoog, en het PTO heeft deze positieve sfeer verder versterkt.”