Visscher wint contract Enexis storingsdienst

Visscher BV bestendigt de uitstekende relatie met netbeheerder Enexis na het winnen van een aanbesteding voor de storingsdienst. Ook de komende acht jaar staat het grondverzetbedrijf uit Mastenbroek – Almere paraat om binnen een uur een graafmachine met machinist te leveren bij het verhelpen van storingen in het elektriciteitsnet.

“Inmiddels hebben we een lange traditie opgebouwd in dit werk”, legt directeur Gerjan Visscher uit. “40 jaar geleden al assisteerden we het elektriciteitsbedrijf van de gemeente Kampen. Dat is afgestoten en valt nu onder Enexis. Wanneer hun storingsdienst uitrukt moeten wij binnen een uur een kraan met machinist ter plaatse hebben om de monteurs te assisteren, 24/7. Er moet dus altijd iemand paraat staan. Bovendien moet de machinist cursussen hebben gevolgd voor dit werk. Wij bestrijken een deel van Overijssel, van Steenwijkerland tot Rijssen en Deventer.”

Kwaliteit en veiligheid

“Deze aanbesteding hebben we gewonnen op kwaliteit en veiligheid. Zo zijn wij SCL-gecertificeerd (Safety Culture Ladder). Dit is de nieuwe naam voor de Veiligheidsladder en houdt in dat juist de werkvloer een grote rol heeft in het vergroten van de veiligheid. Medewerkers kunnen zelf het beste zien wat niet goed gaat en oplossingen bedenken voor verbetering. In de aanbesteding hebben we aangegeven dat we in onze samenwerking met Enexis naar een volgende trede van de SCL-code willen. We willen zo hoog mogelijk komen.”

“Naast kwaliteit en veiligheid waren prijs, inzetbaarheid, Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en duurzaamheid belangrijke aspecten. Zo hebben we speciaal voor dit werk een elektrische kraan gekocht. Die laden we op met zonnepanelen op de werf. Over onze inzetbaarheid hebben we nooit klachten gehad. Recent was er om negen uur ’s avonds een storing. Ik ben meteen met de kraan naar de locatie gereden en de machinist rechtstreeks vanuit huis. Zo waren we op tijd. We hebben ook een protocol opgesteld om te zorgen dat we altijd telefonisch bereikbaar zijn.”

Supertrots

“Enexis is een zeer gewaarde klant en die waardering is wederzijds. Het bedrijf kent ons en onze machinisten. We doen ook andere klussen voor hen. Op dit moment zijn we ook nog in Groningen bij een onderstation aan het werk. Onze samenwerking evalueren we een paar keer per jaar. Hiermee willen we de goede relatie en collegialiteit voor de komende acht jaar waarborgen. Bij de klanttevredenheidsmeting van 2020 scoorden wij een 9,2. We zijn als bedrijf supertrots dat we deze aanbesteding hebben gewonnen. En we bedanken natuurlijk de mensen van Enexis voor het in ons gestelde vertrouwen."