Kabelploeg met nieuwe lier naar ‘Schier’

Een ploeg van vier medewerkers en twee kranen gaat begin september 2021 voor drie weken naar Schiermonnikoog. Niet om vakantie te vieren, maar om 1.500 meter stroomkabel aan te leggen in opdracht van Pol Infratechniek. Ze nemen dan meteen onze nieuwste aanwinst in gebruik: de kabeltreklier KW5015.

Mede door de energietransitie wordt steeds vaker een beroep gedaan op de specifieke expertise van Visscher BV voor de aanleg van kabelroutes. Dat is voor ons reden geweest om te investeren in de aanschaf van een mobiele lier met extra lengte. De mobiele lier KW5015 heeft een maximale trekkracht van 5.000 kg en is geschikt voor het kabels tot wel 1.500 meter.  

Het is voor het eerst dat Visscher actief is op ‘Schier’. Logistiek is het nog een heel gepuzzel, zo’n opdracht op een Waddeneiland.  Ons team zit er vier dagen in de week ‘in de kost’ en is overdag druk met sleuven graven, kabels inlieren en de sleuven weer dichten. Voor de zekerheid gaat er een container met een scala aan attributen mee. We kunnen ons op een eiland namelijk niet verantwoorden iets te vergeten omdat we overal ver vanaf zitten.